IncludingTax
Swedish Krona
SV
Sök
RSS

Blogg

Snart vår! Men ändå redan planer för Vintern 2023

Nu börjar det äntligen bli lite ljusare. Fåglarna som alltid bosätter sig under vårt tak börjar redan sikta in sig på vilka takpannor de ska bygga barnkammare i detta år.

För oss börjar det nu bli mycket. Visst är det ett tag tills vi öppnar. Men redan nu måste vi planera och köpa in hösten och vinterns kläder. Formex är precis avklarat och Stockholm fashion week ligger precis framför oss.

Samtidigt så börjar vårens och sommarens produkter komma in. Det har redan ramlat in suveränt snygga linskjortor till oss herrar i härliga färger från Signal. Supersnygga till bra priser. Signal är ett danskt kvalitetsmärke som har en mycket trevlig herrkollektion och då också till oss som vill ha lite snyggt men som också har några år och kilo på nacken. Jag är övertygad om att ni är fler än jag som kommer att fastna för de kläder som detta duktiga företag står för.

När vi var på Formex så fick jag träffa skaparen bakom de handdukar som vi har i lin. Jag hade inte en aning om vilket konstverk dessa "Hälsingska" produkter var. En undebar kille som varit operasångerska berättade att han flyttat upp till Hälsingland och blivit så förtjust i deras historia och kultur så han lärt sig allt om Hälsinska mönster och hur de producerade sina linprodukter. Så nu vet jag att det inte är vilka vackra linhanddukar som helst som hänger i vår affär. Det är riktiga konstverk. Mer om detta följer.

Åsa tog med mig upp till Formex för att jag skulle hjälpa henne att hålla igen inköpen. Men det gick inte. Det blev tvärtom. När vi träffade våra fina leverantörer så blev jag så tagen av vilken kvalité och vilka fantastiska märken vi handlar in. Att vi kör mycket med Stetson det vet ni ju. Men när jag fick se det vår nya leverantör Surkana hade att erbjuda så gick det inte bara att hålla igen. Surkana är ett spanskt modeföretag som står exakt för det som vi står för, det unika, färger, glädje och det riktigt äkta.  Nedan några ord som Surkana själv beskriver sig 

SURKANA was born more than 20 years ago as an evolution of a project related with traveling, the passion for the difference between cultures and the recognition of creativity as a source of inspiration.

"We dress women with a jovial and fun spirit who enjoy the vitality and personality of the brand, a reflection of who we are. A woman who naturally wears the brightness and colorfulness of Surkana."

 

Surkana

Höst & Vinter

Vi jobbar nu med att bredda vårt Stetson-sortiment ordentligt. Årets favorit måste vara denna helt underbara pilot- eller byfåne-mössa. Så vacker och så underbart varm och mjuk. Visst vågar du också bära vinterns i särklass "coolaste" mössa. Jag lovar! Du kommer framöver älska kalla och blåsiga vinterdagar.

Pilotmössa

Hösten på gång

Då känns det som hösten är på ingång. Vi får många frågor om vi kommer att ha öppet även i höst. Vi har nu bestämt att vi kommer ha öppet onsdag - lördag kl 11-17 fram till jul. Det kan bli något eller några undantag och då meddelar vi det här på hemsidan. 

Vi väntar fortfarande in stora delar av hösten och vinterns hattkollektion. Det har ramlat in lite grann men det fattas fortfarande en hel del filthattar. Vi räknar med att ha fått hem allt i början av oktober.

Till nåsta år har vi nu beställt mer än 1000 hattar bara från Stetson. Det är så roligt att ni som vi verkligen tagit till er det här med hattar och kepsar. Visst är detta riktigt kul! Våra leverantörer av hattar säger att dom aldrig varit med om ett sånt hattintresse som det är nu.

Givetvis behöver ni inte vänta till nästa år. Redan nu har vi mycket hemma och det fylls hela tiden på. Vi har nu börjat att lägga ut en del här på hemsidan. Det tar tid. Vi har massor av produkter och varje produkt som ska ut på hemsidan kräver mycket jobb. Men nu kan ni ialllafall kika på en del "coola" trucker caps som vi lagt in i kväll.

Vi håller också på att lägga in en hel del beställningar på kläder inför nästa säsong. Förutom alla vackra klänningar, kimonos och andra damkläder så kommer vi göra ett ordentligt ryck på herrekiperingssidan där vi precis fått klart med en ny spännande leverantör.

Må gott och njut av sensommaren och höstens ljumma vindar och välkomna in till oss i Stenkyrka och givetvis hit till hemsidan.

Hattsuccé i Stenkyrka

Nu börjar den härliga tiden med de ljumma mörka sensommarkvällarna. Det är en härlig tid här på gotland då man  långt in på hösten kan sitta ute i den ljumma vinden och fundera över den härliga sommar som nu börjar gå mot sitt slut. 

När vi för 2 år sedan bestämde oss för att bygga ut vår butik och då i samma veva bestämde att vi skulle sälja hattar så kunde vi inte föreställa oss hur populära hattarna och vår butik skulle bli. T o m så gjorde öns största tidning ett reportage om hattsuccén i Stenkyrka. Se länk nedan

https://helagotland.se/bli-prenumerant/artikel/rxy43qgl

Vi är väldigt glada över att ha haft så fantastiska kunder som er och vi hoppas att ni alla snart kommer tillbaka igen. Även om man inte tror det så har vi mycket mer spännande än våra fantastiska hattar.

Fr o m nu fram till jul så kommer vi att ha öppet onsdag till lördag mellan 11 och 17. Just nu jobbar vi med att få hem nya fina produkter både till hösten och till nästa vår och sommar.

Välkomna /Åsa och Peter