IncludingTax
SV
Sök

Villkor

KÖPVILLKOR

Vår försäljningsportal heter ÅsaGotland, https://asagotland.se

Företaget som äger ÅsaGotland är Aspea Systems AB (org nr: 556615-0420)

Vid beställning av produkter från ÅsaGotland (Aspea Systems AB) (org nr: 556615-0420) , gäller nedanstående villkor. Det betyder att du som kund godkänner dessa vid alla köp hos https://asagotland.se. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd innan du genomför ditt köp hos oss. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och köpvillkor, de villkor som gäller för din order är de som var aktiva vid tidpunkten då din beställning genomfördes. ÅsaGotland (Aspea Systems AB) behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (även kallad GDPR enligt EU-förordningen General Data Protection Regulation). För detaljerad information, se vår integritetspolicy. 

 

KÖP

Avtal om köp ingås när du väljer att skicka din beställning i kassan. Vi förbehåller oss rätten att korrigera en order vid eventuella felaktigheter gällande lagersaldo eller pris. Om en produkt är slutsåld eller om vi av annan orsak inte kan leverera din produkt kommer vi att omgående kontakta dig via e-mail eller telefon.

 

PRISER

Priset för varje produkt visas i shoppen, i priset ingår 25% moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och frakt.

 

BETALNING

Betalning hos ÅsaGotland (Aspea Systems AB) sker genom betaltjänsten Payson. I Payson checkout är swish det förvalda betalningsalternativet för svenska kunder men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom kortbetalning eller faktura. ÅsaGotland sparar ingen annan uppgift om betalningen än den betalningsstatus som returneras från Paysons tjänster. Här kan ni läsa Paysons användarvillkor

 

HANDLA MOT FAKTURA

I samarbete med Payson erbjuder vi dig att betala köpet mot faktura. Du måste ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i kreditprövningen. Om du gör köpet för ett företags räkning ska det vara registrerat i Sverige och du vara behörig firmatecknare för företaget samt företaget godkännas i kreditprövningen. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress som anges vid köptillfället. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid utebliven betalning skickas betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Dröjsmålsränta debiteras med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Mer information och fullständiga villkor finns här Paysons allmäna villkor

Fakturan kommer att överlåtas till Svea Bank AB, 556158-7634.

 

Villkor vid Delbetalning

Payson erbjuder dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning, teckna ett delbetalningsavtal med Svea Bank AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal.

För att få delbetala krävs att du är över 18 år och folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att du har lämnat dina personuppgifter i kassan. Om en kreditupplysning tas kommer en kopia att skickas till dig. Krediterbjudandet gäller beloppet som framgår i kassan och kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra, uppläggningsavgiften debiteras på första fakturan.

Period 3 (månader), Uppläggningsavgift 95 (SEK), Administrativ avgift per månad 29 (SEK), Ränta 0.00 (%).
Period 6 (månader), Uppläggningsavgift 195 (SEK), Administrativ avgift per månad 29 (SEK), Ränta 0.00 (%).
Period 12 (månader), Uppläggningsavgift 295 (SEK), Administrativ avgift per månad 29 (SEK), Ränta 0.00 (%).
Period 24* (månader), Uppläggningsavgift 295 (SEK), Administrativ avgift per månad 29 (SEK), Ränta 9.95 (%).
*Räntebärande delbetalning om 24 månader erbjuds vid ordervärde över 5 000 SEK.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr administrativ månadsavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 12,70 %.

Fullständiga Villkor.

 

Information om Kort & Bankbetalning

Payson samarbetar med VISA och MasterCard samt Diners och Discover för kortbetalningar. Vid kortbetalningar används 3D-Secure teknik som är en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt identifiera konsumenten vid köp på nätet. Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Observera att alla kredit- och betalkortstransaktioner debiteras vid köptillfället.

Payson samarbetar med Trustly Group AB (org.nr 556754–8655) för betalning via bank. Bolaget är ett svenskt auktoriserat betalningsinstitut under tillsyn av Finansinspektionen. Trustly Group AB bedriver tillståndspliktig betaltjänstverksamhet i enlighet med lagen (2010:751) om betaltjänster och har genom underrättelse till Finansinspektionen tillstånd att tillhandahålla betaltjänster inom EU/EES.

Se Trustly Allmänna villkor samt Trustly Integritetspolicy för ytterligare information.

 

Villkor vid betalning med Swish

1. Allmänt
Vissa Näringsidkare erbjuder betalning med Swish via Payson. När du betalar med Swish till Payson inkluderas tjänsten köparskydd (se punkt 2) för dig som konsument. För att betala via Swish behöver du ha Swish-appen och Mobilt BankID installerat på din enhet. Observera att Swish debiteras direkt vid köptillfället. Ingen avgift tillkommer vid betalning med Swish. Vid återköp återförs pengarna till ditt bankkonto genom en ny Swish-betalning från Payson, alternativt till ditt konto på Payson.

2. Köparskydd
Om din beställda vara inte levereras som avtalats omfattas du av Paysons köparskydd (”Köparskydd”) som ger dig extra trygghet. Det innebär att Payson vid behov hjälper dig och butiken du handlat hos att komma fram till en lösning eller att du får pengarna tillbaka. I första hand ska du vända dig till butiken vid eventuella problem och frågor om din order.

3. Köparskydd övrigt
Köparskydd gäller endast för konsumenter vid köp av fysiska varor och vid betalning hos Payson med Swish. (Till exempel gäller inte Köparskydd vid köp av icke-fysiska varor så som evenemang och tjänster, eller för köp mellan företag/näringsidkare). Observera att butikens köpevillkor, och villkor för återbetalning, gäller företrädesvis och Köparskydd kan inte användas för att påkalla garantier som inte erbjudits i köpevillkoren. Du måste ha varit tillgänglig för att ta emot leveransen alternativt följt instruktioner för utlämning hos ombud som de meddelats dig. Köparskydd gäller upp till 10 dagar från leveranstillfället dock högst 70 dagar från betalningstillfället. Konsumentskyddslagstiftningen gäller företrädesvis och åsidosätts inte av Köparskyddet.

 

Payson

LEVERANS

ÅsaGotland (Aspea Systems AB)  levererar för närvarande alla inrikes försändelser med DHL Freight. Leveranstiden är 1-3 dagar inom Sverige. Din leverans kommer att skickas till närmaste utlämningsställe. Du kan alltid spåra ditt paket genom det bekräftelsemail du får då vi skickat din order. När din vara finns att hämta får du ett sms med information om kollinummer till det mobiltelefonnummer som du angivit vid beställningen. Vid uthämtning av ska giltig ID handling uppvisas.


Fraktavgifter:

Sverige Fast avgift 59 kr, fri leverans vid ordrar från 800 kr

Andra EU-länder Fast avgift alltid 159 SEK

Övriga världen kan vi ännu så länge inte leverera till

 

EJ UTHÄMTADE PAKET

Din order finns på utlämningsstället i 14 dagar. Löser du inte ut ditt paket förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för att täcka våra returkostnader.

 

RETURER

När du handlar på ÅsaGotland (Aspea Systems AB)  har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Du får inte använda varan men naturligtvis försiktigt prova den utan att förstöra förpackningen eller avlägsna lappar. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt och öppet köp i 14 dagar Vid retur ska varan returneras i det skick den levererades till dig,  i den förpackning som den levererades i. Ångerrätten gäller ej prudukter som är specialanpassade. Notera att fraktavgiften inte återbetalas vid returer. Kostnaden för att returnera varan står du som köpare för. För att returnera en vara, följ de instruktioner som du får från oss via mail. 

 

REKLAMATION

ÅsaGotland (Aspea Systems AB) återbetalar alla kostnader vid ersättning av en felaktig eller skadad vara. Kontakta [email protected] inom 7 dagar från att du mottagit din order för att anmäla en reklamation, inkludera information om felaktigheten/skadan samt ditt ordernummer.

 

FORCE MAJEURE

ÅsaGotland (Aspea Systems AB)  är inte ansvarigt för försenad prestation (inklusive leverans och garantiåtgärder) orsakad av omständighet utanför vår kontroll. Exempel på omständighet utanför vår kontroll är arbetskonflikt, naturkatastrof, krigshändelse, strejk eller liknande.